Boligvelger & pris Nyhetsfeed Bildegalleri

BLI EN DEL AV DET GODE LIV I ØST

Stavanger Øst, Varmen, Østre bydel – kjært barn har mange navn. Nye restauranter og puber har gitt nytt liv til tomme lokaler, og nå er Stavanger Øst den mest urbane bydelen i Stavanger.

GRØNNERE ENN DU TROR

Stavanger Øst har et godt utvalg av frodige parker og friområder. Foruten de nærmeste, Lervigtunet park og Sjøparken, ligger også Lervig park, Storhaugmarka, Johannesparken og Kyviksmarka i kort gange fra Fargehusene. Kyviksmarka er også et kjekt aktivitetsted med blant annet parkour-anlegg, sandvolleybane, grillplass, bordtennisbane og mye mer.

GLED DEG TIL LERVIGSKVARTALET KOMMER!

Det skal skje mye i Stavanger Øst i årene framover! Det største prosjektet er Lervigskvartalet, som kommer på tomten mellom Fargehusene og Lervig sykehjem. Antatt byggestart er mai 2022.

Lervigskvartalet skal romme barneskole, barnehage, flerbrukshall, dagligvarebutikk, kontorer og bydelsfunksjoner. Målet er at dette skal bli bydelens naturlige møteplass, med aktiviteter både på dagtid og kveldstid. Lervigskvartalet forventes å stå ferdig i 2024, noe som dermed kan sammenfalle med trinn 1 av Fargehusene.

EXTRA KORTREIST

En av de nærmeste naboene til Fargehusene, er Coop Extra. Og når Lervigskvartalet står ferdig, flytter Rema 1000 inn der. Begge deler tvers over gata for Fargehusene. Ekstremt praktisk, helt ideelt for deg som vil ha kortreiste hverdager. I samme kvartal som Coop Extra ligger blant annet Apotek Østre bydel, Pizzabakeren, Nille og restauranten Garcia. Alt i Birkenstock-avstand.

BLÅ OG GRØNNE TUROPPLEVELSER

Stavanger Øst er både blå og grønn, noe du opplever best på den nydelige turstien som snor seg langs sjøkanten og gjennom friområder i strekket fra Breivig til Strømvig.

Bydelens egen tursti er cirka 3 kilometer lang, altså en fin lengde for en joggetur. Underveis finner du det meste: badeplasser i Emmaus og Godalen, spisse nes og svale svaberg med panoramautsikt mot fjord og fjell, fiskeplasser, en egen hundeluftegård, idylliske gressmarker og trolske småskoger. Stien har god belysning og er et godt valg hele året, uansett hvor sent eller tidlig du tar dagens trimtur.

SPIS LOKALT!

Stavanger Øst, altså! Vår mest mangfoldige bydel kan skilte med en suveren bredde også på matfronten.

I nærområdet til Fargehusene finner du alt fra streetfood til gourmet. Og gjerne en absolutt fenomenal blanding av de to. Små caféer med engasjerte baristaer, familieeide restauranter, puber og vinbarer og produksjon av bakervarer, oster, is, sjokolade og mye mer. Er du glad i å kombinere det sosiale med det smakfulle, da er du på riktig plass i Fargehusene.

TOU = KULTUR & OPPLEVELSER, MAT & DRIKKE

Det skjer ufattelig mye spennende innenfor veggene til det historiske bryggeri-bygget i Stavanger Øst, så mye at det setter preg på hele det nye nabolaget ditt.

Utenfor veggene er Tou kanskje mest kjent som et sted for formidling, men det er egentlig mest et sted for produksjon. Flere visuelle kunstnere, musikere, filmskapere og organisasjoner har sin produksjon og virke på huset, som har lokaler fordelt på 12.000 kvadratmeter med flere scener, produksjonsrom, øvingsrom og mer.

Tou er stamstedet for mange i nabolaget. Puben ØST (Øl, Svette og Tårer) ligger i det gamle velferds- bygget som tilhørte Tou Bryggerier, i lokaler som var bryggeriets drikkestue og stedet der de ansatte kunne puste ut og ta seg en etterlengtet øl etter dagens arbeidsøkt. Øl serveres fremdeles, 12 ulike sorter på tapp og et stort og variert flaskeutvalg.

Fargehusene er utviklet av Base Bolig og DARK Arkitekter.

BASE BOLIG, NIELS JUELS GATE 50 4008 STAVANGER
COPYRIGHT © Fargehusene bolig AS

Klikk her for å se alle Base-prosjekter

Utvikling, design og innhold: ENSIGN